Til toppen

Temasider

Med våre temasider ønsker vi å gi deg som forbruker og våre forhandlere en kort innføring i de forskjellige typer solskjerming og hvilke rom og vindustyper de passer til. Vi vil også skrive om motorstyring og fjernstyring av gardiner og solskjerming på en mest mulig forståelig måte uten å gå inn i for mange tekniske detaljer.

For å øke din kunnskap om solskjerming og gjøre valget av riktig produkt litt enklere anbefaler vi å laste ned og lese vår brosjyre «Kjøpshjelp for Vista Solskjerming». Denne gjelder for måltilpasset solskjerming, men sjekklisten er like praktisk for den som vil satse på standardprodukter.

Videre detaljer om produktene, enten det gjelder måltilpassede eller standardprodukter vil du kunne få hos din forhandler av solskjerming. Ta gjerne kontakt med oss for å få oppgitt nærmeste forhandler som fører våre produkter.

Behovsanalysen: Viktig for et vellykket valg.

Denne sjekklisten sammen med andre tips og råd finner du i vår kjøpshjelp. Se link ovenfor for nedlasting.

Hvilke rom skal ha solskjerming? Type vindu? (lite, stort, skrå, takvindu) Skal produktet monteres på vegg eller i nisje? Skal produktet primært: Hindre innsyn, mørklegge eller være dekorativt?
På soverom er plisségardiner og rullegardiner anbefalte produkter. Begge produkter har muligheter for sideskinner som gir god lys demping. Plissé og rullegardin er spesielt egnet på grunn av muligheter for lystett tekstil.
I stuen er vinduets utforming og størrelse viktig for hva man kan velge. En annen viktig vurdering vil være funksjon. Vil du bevare utsyn og redusere innsyn? Vil du hindre at møbler falmer? Alle produkter vil egne seg for stue, og du velger fritt til egen stil og øvrig innredning.
På et kjøkken vil typisk persienne og plisségardin være gode alternativer. Hygiene er viktig. Persienner er enkle å rengjøre dersom de eksempelvis blir utsatt for stekos.
På badet ønsker man primært å skjerme for innsyn. Det er også et viktig moment at ­produktet tåler fuktighet og damp. Persienne og plisségardin er gode valg. Dersom det velges plissé skal man sikre seg at duken egner seg for et fuktig miljø.