Close
Alle produkter
  Filters
  Prisvisning
  Søk

  TEMA: Wave-gardiner

  Wave-gardiner

  Wave-gardiner - en moderne og elegant stil
  Ved hjelp av en spesiell sømteknikk i kombinasjon med våre glidere på snor, ordnes gardinen i jevne bølger under ­gardinskinnen. Denne teknikken kan ­brukes på mange av våre skinner. Vi anbefaler å bruke vårt mulitpocket gardinbånd.
   

  Beregne antall glidere og sette på kroker
  For et bra resultat er det helt avgjørende at antall glidere på gardinskinnen er riktig med hensyn til type parkering. Her ser du tabeller for å beregne dette:

  Klikk for å se komplett skjema

   

  Wave-gardinen ovenfra:

   
  1. For best mulig tilpasning av avstand mellom krokene bør man bruke multipocket gardinbånd, f. eks. Vista art.nr. M-799.
  2. Beregn stoff-forbruket til det dobbelte av gardinskinnens lengde. Legg til 3-5 cm på hver side (ref. punkt om første krok nedenfor), så kan du bruke tallene i tabellen direkte.
  3. Skinnen må monteres i riktig avstand fra vegg/list slik at det er plass til gardinbølgene. 4 cm fra vegg ved glidere med avstand 6 cm, 5 cm fra vegg ved glidere med avstand 8 cm. Dette gir 1 cm avstand mot vegg/list.
  4. Første krok monteres 3-5 cm fra kanten av gardinen. Du oppnår da at gardinen avslutter tett mot veggen og skjuler innsyn fra sidene. For parkering av gardinen på én side må antall glidere gå opp i 2. For parkering på to sider må antall glidere gå opp i 4.

  Eksempel: (Svaret er markert i tabellen ovenfor.)
  Gardinskinnen er 95 cm. Du må bruke 190 cm stoff + 6-10 cm. Du vil bruke glidere med 80 mm avstand, og parkeringen skal være på én side. I tabellen leser du av antall glidere for en skinne på 95 cm (rund av opp til 106 cm), som gir svaret 14 glidere. Med 14 glidere blir det 13 mellomrom. 190 cm stoff delt på 13 mellomrom = 14,6 cm, som da er nøyaktig riktig krokavstand. Hvis du bruker multipocket gardinbånd runder du av til det som passer med lommene.

  Det lille ekstra:
  En liten, men viktig detalj for at gardinen skal stoppe der den ­parkeres, er brems for wave-glidere. Den monteres på den ytterste glideren og hindrer gardinen å gli tilbake når den er dratt fra. Vi har fire farger slik at du kan tilpasse til gardinskinnen. Den hvite du ser her har artikkelnr. 66-100. Finnes på siden for tilbehør.

  TEMA: Wave-gardiner