Til toppen

Seatex®-tekstiler inneholder 50% gjenvunnet plast fra havet – og ser i tillegg fantastisk bra ut!

Innovasjon for et bedre miljø

Seatex® er en serie tekstiler hvor 50% av fibrene består av gjenvunnet plast fra havet. Produksjonen bidrar dermed til å ta plast som truer miljøet i verdenshavene ut av naturens kretsløp. Sea-Tex® Defend™ er i tillegg preparert med en antiviral og antibakteriell overflate som deaktiverer 99% av for eksempel korona­viruset etter kun ett minutt. Rapporter om dette kan lastes ned nederst i artikkelen.

Seatex®-stoffene er trygge tekstiler som er godkjent av flere sertifiseringer, f.eks. Cradle to Cradle, Økotex og Greenguard.

Greenscreen Seatex® har en diskret struktur i overflaten inspirert av lin, og leveres i seks duse fargetoner hentet fra naturen. Du får Seatex®-stoffene som både mørkleggende og delvis transparente. Tåler fuktig miljø. Klikk for større bilde:

Greenscreen® Sea-Tex Defend™ er tekstilene som beskytter deg, bidrar til å redusere havplast og ser bra ut! Leveres i fem nøytrale fargetoner som er lette å tilpasse et moderne hjem. Overflaten har en fin struktur, og tekstilen er delvis transparent. Tåler fuktig miljø. Klikk for større bilde:

For nøyaktig fargegjengivelse, se tekstilprøvene i Vista Norges kolleksjonsperm hos en av våre forhandlere.

Nedenfor kan du laste ned en pdf-brosjyre (på engelsk) med mer informasjon om Sea-Tex® Defend™ sine egenskaper, hvordan den produseres og hvordan innsamling og videresalg av havplast påvirker miljø og lokalsamfunn på en positiv måte. I tillegg finner du rapporter om tekstilens egenskaper mot korona-viruset, H1N1 influensavirus og MRSA-virus.

Seatex-tekstiler
Informasjonsark fra vår kolleksjonsperm
Greenscreen Seatex og Sea-Tex Defend.