Til toppen
Sertifiseringer for tekstil GreenScreen Seatex®

Sertifiseringer for tekstil GreenScreen Seatex®


GreenScreen Seatex® er en ny tekstil laget med 50% gjenvunnet plast fra havet. Produksjonen bidrar dermed til å ta plast som truer miljøet i verdenshavene ut av naturens kretsløp. 

Seatex®-stoffene er trygge tekstiler som er godkjent av flere sertifiseringer, f.eks. Cradle to Cradle, Økotex og Greenguard. Nedenfor finner du detaljer om de enkelte sertifiseringene.

Oeko-Tex®
Trygge tekstiler på norsk. Produkter merket med Trygge Tekstiler skal ikke inneholde allergi-fremkallende fargestoffer eller kreftfremkallende fargestoffer. Merket gir også en garanti for at produktet er testet for innhold av klorerte fenoler, ftalater, organiske tinnforbindelser mm. 
Kilde: Forbrukerrådet.

Cradle to Cradle Products Innovation Institute
Jobber med innovasjon innenfor den sirkulære økonomien. De gir råd om hvordan produkter skal bli designet og produsert for å ha en positiv påvirkning på mennesker og jorden. Det skal brukes ren energi i produksjonen, materialene skal påvirke omgivelsene minst mulig, og etter endt livsløp skal materialene kunne gjenvinnes.
Kilde: www.c2ccertified.org

GREENGUARD
En sertifisering som har noen av verdens strengeste tredjeparts kjemiske utslippsstandarder. Produkter vi bruker til å bygge og møblere hjemmene våre påvirker innemiljøet. Målet er å  bidra til 
å redusere innendørs luftforurensning og risikoen for kjemisk eksponering. 
Kilde: www.ul.com